A dream come true…

Inmiddels ruim een half jaar geleden ben ik begonnen met het maken van taarten.  De derde taart die ik maakte was het resultaat van een workshop ( zie http://www.tuinentaart.nl/eindelijk-de-workshop/ . Om met een doel naar de workshop te gaan (wat te maken…) heb ik een verjaardagstaart voor mijn moeder gemaakt. Nu is het mei en is mijn vader aan de beurt. Omdat ik inmiddels af en toe wat overmoedig ben, heb ik aangeboden om er 2 te maken. Mijn vader viert zijn verjaardag over 2 dagen verdeeld en zo heeft hij voor iedere dag een taart.

Natuurlijk had ik tijdens het maken van dit aanbod geen rekening gehouden met het feit dat ik in diezelfde periode ook nog 2 andere taarten beloofd heb te maken (verjaardag schoonmoeder en verjaardag dochter van collega)…

Tot overmaat van ramp ging bij het maken van het beslag van het eerste biscuit mijn mixer, die ik eerder nog als betrouwbaar bestempeld had, kapot… En nu? Ik heb 1 beslag met de handmixer geprobeerd, maar die trillingen voel ik nu nog door mijn arm gaan. Dus er zat niets anders op dan de zo lang verwachte Kitchenaid aan te schaffen. Gelukkig was deze ook nog op voorraad (na wat winkels afbellen) en zo kon ik even later vol goede moed aan de slag…

Het zijn twee compleet verschillende taarten geworden. De eerste is een taart, gevuld met aardbeienvulling en bovenop een puzzelplaatje wat best aardig gelukt is, al zeg ik het zelf. Ik had nog niet eerder met de sugargun zwarte lijntjes gelegd over de randen van het plaatje, maar het plaatje komt zo wel beter naar voren. Ik vind het wel nog moeilijk om het lijntje dan vervolgens niet in te drukken tijdens het vastplakken.

De andere taart is compleet anders. Ten eerste bestaat de vulling uit frambozen en witte chocolademousse. Daarnaast heb ik met deze taart met name een structuurmatje uitgeprobeerd. De indrukken heb ik daarna geverfd met zilverdust. Wel wil ik een fijner kwastje aanschaffen voor dergelijke schilderingen, al geeft het nu wel een leuk ‘oud’ effect. De kleur zou Electric Purple moeten zijn, maar ik denk dat ik toch te weinig kleurstof door de fondant gedaan heb. Ik hoop maar dat mijn vader het niet erg vind dat hij 1 roze taart krijgt. Anders kan ik altijd nog zeggen dat het de bedoeling was om een taart voor de vrouwelijke gasten te maken en een taart voor de mannelijke gasten. Kijken of hij daar dan in trapt….

De Kitchenaid is in ieder geval voor zijn eerste opdracht geslaagd en daarmee is een droom uitgekomen…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.