Geplooid…

Naast de verjaardag van mijn vader (zie http://www.tuinentaart.nl/adreamcometrue ) viert ook mijn schoonmoeder deze week haar verjaardag. Voor haar heb ik natuurlijk ook wat nieuws uitgeprobeerd. Op het forum van www.deleukstetaarten.nl heb ik al veel leuke taarten voorbij zien komen, waaronder een plooientaart. Ik heb daar al eens naar zitten kijken en bedacht dat deze taart perfect zou zijn voor haar, maar dan wel in een kleinere versie. Gelukkig staat er op het forum ook een goede how-to, dus dat zou ik wel even doen (dacht ik).

Omdat we het dit jaar met niet al te veel mensen vieren, wilde ik de taart niet al te groot maken, dus het werd een kleine bakvorm. Nadeel daarvan is dat je op een kleine ruimte veel moet priegelen. Na eerst de how-to toch nog verkeerd gelezen te hebben (hoe krijg ik het toch voor elkaar), lukte het op een gegeven moment om mijn taartje er een beetje uit te laten zien als het voorbeeld.

Voor in het midden had ik roosjes gemaakt (nog zo’n probeersel) in een oranje tint, waar ik zelf nogal favoriet van ben… Nu de reacties maar afwachten en me voorbereiden op de volgende taart (nog een probeersel!).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.