Nadat ik al een paar keer mijn collega’s verrast had met een traktatie, kwam dit keer het verzoek van een collega of ik voor haar dochtertje een taart wilde maken. Maar dan wel met marsepein in plaats van fondant. Zelf vind ik marsepein niet zo lekker, ik houd niet van de smaak van amandelen, vandaar dat ik altijd met fondant werk. Maar omdat ik toch graag een taart wilde maken, ben ik marsepein gaan kopen en aan de slag gegaan. Het is een knalroze taart geworden met daarop de ezel Iejoor (Eeyore). Ik vond het goed gelukt, maar was toch opgelucht dat ook de net 3 jarige het ezeltje herkende…
Naar mijn mening is de marsepein ook wat stugger om mee werken dan de fondant die ik normaal had, maar het bekleden daarmee ging wel goed… Voor de toekomst zal ik marsepein in ieder geval niet meer uitsluiten. Het voordeel is dat ik het zelf niet lekker vind, dus niet geneigd ben om tussendoor te snoepen! De taart is gevuld met 2 lagen aardbeienjam en 1 laag aardbeienvlaaivulling. Afgesmeerd met merengue botercreme.