Tweeter button Facebook button

Over mij

Op deze website heb ik mijn 2 belangrijkste hobby’s verzameld: het ontwerpen van tuinen en het maken van taarten, cupcakes en ander lekkers… Maar hoe is het zover gekomen?

Een aantal jaren geleden betrokken wij ons huidige huis in Breda. De tuin was nogal verwaarloosd en had dringend behoefte aan een opknapbeurt. Omdat we het meteen goed wilden doen, hebben we goed nagedacht over wat we allemaal wilden met onze tuin. Zo wilde ik graag een moestuin, een fietsenhok, maar ook een goede plaats voor onze konijnen. Mijn vriend wilde in ieder geval een lekker terras en een loungeplek.

Uiteindelijk is daar een ontwerp uitgekomen wat we ook in werkelijkheid uitgevoerd hebben en waar we nog steeds plezier van hebben. Een tijd daarna ben ik een cursus tuinontwerpen gaan volgen. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd en inmiddels vragen familie, vrienden en bekenden om mijn advies met het (her-) inrichten van hun tuin. Wil je ook je tuin door mij laten ontwerpen, kijk dan hier voor meer informatie…

Mijn andere hobby, het maken van taarten e.d., sluimerde al enige tijd, maar werd door een collega, die een basisworkshop ergens gevolgd had, aangewakkerd. Mede door inspiratie van een aantal internetfora heb ik daarna in korte tijd een aantal taartjes en cupcakes gemaakt. Omdat het ‘nadeel’ van gebak is dat het aan bederf onderhevige levensmiddelen zijn en dus niet onbeperkt houdbaar, heb ik van deze creaties foto’s gemaakt, die ik via deze website de wereld in wil schieten.

Sinds september 2011 heb ik de hobby omgezet in mijn eigen bedrijfje Tuin&Taart. Rond dezelfde tijd ben ik ook begonnen met een professionele cursus, om mijn techniek te perfectioneren, maar oko om nieuwe technieken aan te leren. In 2011 heb ik de eerste module afgerond (basis fondant). In maart heb ik de tweede module (Suikerbloemen) afgerond en in mei de laatste module (Royal Icing). Met het behalen van deze derde en laatste module van de PME serie heb ik ook mijn Master Certificaat behaald.

    

Vanaf nu is het ook mogelijk om workshops bij mij te volgen. Naast het ontwerpen van tuinen en de taarten besteed ik natuurlijk ook nog tijd aan mijn vriend, onze dochter en aan ons inmiddels hoogbejaard konijn. In de tijd die overblijft probeer ik mijn werk als planner goed uit te voeren.

Meer weten? Volg me dan op twitter @tuinentaart, vind mijn facebookpagina leuk of vul het contactformulier hier in.

 

Comments are closed.