Sinterklaas…

Met de feestdagen in aantocht was Sinterklaas de eerste feestdag die om de hoek kwam kijken. Omdat ik niet ieder weekend een taart wilde maken (maar oh wat zijn ze lekker) en na de inspiratie van de workshop cupcakes, besloot ik om wat Sinterklaas cupcakes te maken. Natuurlijk wilde ik veel dingen uitproberen en daarom kon ik het niet bij 4 cupcakes houden.

Omdat het ook zonde is om cupcakes weg te gooien, heb ik mijn collega’s met mijn eeuwige dilemma opgescheept en ze op het werk uitgedeeld. Gelukkig werden ze heel goed ontvangen (ik was de hele zaterdag bezig geweest!) dus mijn tijd was goed besteed. Over de toeven was ik zelf minder tevreden, maar ze werden lekker gevonden. Ikzelf vond het wat te veel naar de botercreme smaken, dus daar begon mijn queeste naar lekkere cupcaketoeven (wordt vervolgd…).

(foto is even kwijt, opzoeken en later invoegen)
Daarna heb ik een nieuwe, hoge bakvorm uitgeprobeerd, maar dat resultaat is echt niet voor publicatie geschikt. Dit ligt echt niet aan de bakvorm (prima ding, aanrader), maar duidelijk aan mijn gebrek aan tijd voor dit taartje. Al smaakte het nog net zo goed!

Dit jaar vierden we ook voor het eerst Sinterklaasavond met een groep vrienden. Naast het geknutsel aan de surprises kon ik het niet laten om een Zwarte Piet taart te maken. Veel te groot natuurlijk voor onze groep, maar ja, ik wilde het betreffende formaat Blanda nu eenmaal een keertje uitproberen…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.