Van moeras tot paradijsje…

Op het moment dat wij in ons huidige huis trokken, waren de vorige bewoners daar al  niet meer regelmatig te vinden… Dit betekende dat het huis er prima uitzag, maar dat de tuin aardig verwaarloosd was. Wanneer je een grasveld hebt en dit in de zomer niet regelmatig maait, wordt het een verschrikking… Ontzettend lang gras, maar ook ontelbaar veel onkruiden (o.a. weelderig groeiende peterselie over het hele grasveld verdeeld). Bovendien was de drainage niet meer goed, waardoor na een regenbui onze achtertuin onder water liep met alle gevolgen van dien.

(voor onze verbeteringen, maar nadat we het gras gemaaid hadden 🙂 )

In het eerste jaar dat we er woonden hebben we al veel verbeterd aan onze tuin (onze buren kwamen op een gegeven moment melden dat ze nooit gedacht hadden dat we het gras nog groen zouden krijgen…) waren we op dat moment met andere dingen in ons huis bezig waardoor we niet direct met de tuin begonnen.

(voor onze veranderingen, maar na onze verbeteringen)

Wel bespraken we hoe dat we onze tuin wilden hebben en begonnen in het najaar met het maken van plannen hiervoor.

We wilden ons terras op een andere plek zodat we de buren niet letterlijk zouden verstaan tijdens het eten (en zij ons niet 🙂 ), maar ook een extra fietsenhok achter in de tuin. Gras was ook wenselijk en vooral veel bloemen die vlinders zouden trekken. Daarnaast was een moestuintje een vereiste, maar wilden we ook genieten van onze tuin, dus zou onderhoud tot een minimum beperkt moeten worden.

Hiervoor hebben we een ontwerp gemaakt en hebben uiteindelijk in het voorjaar onze tuin opnieuw aan laten leggen.

(Direct na de aanleg van de tuin)

Nu, een paar jaar later hebben we een tuin waar we met volle teugen van genieten, waar allerlei fruit in te vinden is (bosbessen, rode bessen, kruisbessen, bramen, aardbeien, kiwi, pruimen, frambozen en vijgen), verschillende soorten munt (5 of 6), basilicum in de groentetuin voor pesto, verschillende soorten sla en natuurlijk tomaatjes. Maar ook diverse kruiden: rozemarijn, lavendel, citroenmelisse, tijm, marjolein en salie.

Nu kunnen we dan eindelijk zeggen dat we van onze tuin gaan genieten…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.