Vijgen uit eigen tuin…

Een van de eerste planten die ik destijds in onze nieuwe tuin geplant heb is een hele kleine vijgenboom (lees: tak met een paar blaadjes). Helemaal volgens de tips die ik op internet vond, heb ik de boom in een (kapotte) pot ingegraven, omdat deze anders te groot zou kunnen worden. De boom staat lekker op het zuiden, tegen een muur aan en kan dus lekker genieten van het zonnetje…

De zomer in het jaar nadat ik de boom geplant had was ik al helemaal verrukt dat ik 3 superkleine vijgen had. Je moest bijna met een vergrootglas gaan kijken… Vorig jaar had ik er al een paar meer, maar dit jaar beloofde het voorjaar beduidend meer vijgen!

Ondanks dat ik dus al op wat vijgen gerekend had, was ik vandaag toch verrast om zowaar een tak helemaal te zien doorbuigen, omdat de vijgen die daaraan hingen al rijp waren. Een maand eerder dan vorig jaar!

En lekker!!! Niet iedereen houdt van vijgen, maar ik vind ze om op te eten…. 🙂

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.