Workshops

Niets is leuker dan zelf aan de slag te gaan en zo je persoonlijke taart of cupcakes te maken.

Bij Tuin & Taart zijn hiervoor verschillende mogelijkheden te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelf maken van de verjaardagstaart voor je kind, je trouwdag, of gewoon om gezellig samen met collega’s of vriendinnen cupcakes te versieren. Natuurlijk kun je dit ook met doen met een personeelsvereniging, babyshower, vrijgezellenfeest, familiedag etc. etc.

U kunt in uw eentje aan een workshop deelnemen, maar het is ook mogelijk om met meerdere personen in te schrijven. Het maximale aantal deelnemers aan een workshop bij Tuin & Taart is 8 personen. Ik heb echter ook de mogelijkheid om extern een ruimte te reserveren wanneer u met een grotere groep een workshop wilt volgen. Ook is het mogelijk om de workshop bij u thuis te organiseren! Vraag daarom naar de mogelijkheden.

Wanneer de door u gewenste workshop niet ingepland staat, neemt u dan gewoon even contact met me op. Wellicht dat we samen een datum kunnen prikken! Ook wanneer u een workshop zoekt voor overdag gedurende de week kunt u contact met me opnemen, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Kijk voor de mogelijkheden hieronder bij de soorten workshops…

Op dit moment zijn de volgende data beschikbaar voor workshops. Bij een aantal data is geen specifieke workshop genoemd. De eerste persoon die inschrijft bepaalt welke workshop er gegeven zal worden. Dit najaar zijn er bovendien diverse thema workshops ingepland. Wil je zeker zijn dat je een plekje hebt op deze speciale workshops, schrijf dan snel in!

– de kalender voor voorjaar 2018 zal snel online komen!

Mocht u een (andere) datum/tijdstip in gedachten hebben om een workshop te volgen, dan kunt u dit natuurlijk altijd even bij me navragen, dan kan ik nakijken wat de mogelijkheden zijn.

Voorkom teleurstellingen en reserveer tijdig, de voorwaarden vindt u hier.

Wilt u meer informatie, wilt u een besloten workshop boeken,  of wilt u zich opgeven voor een workshop dan kunt u dat via het contactformulier  of via Facebook doen.

Zoekt u een workshop voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar, dan is het kinderfeestje of tienerworkshop meer geschikt. Meer informatie hierover, kunt u hier  vinden.

Workshops

Iedere workshop begint met een kopje koffie of  thee en iets lekkers. Mocht je de gemaakte taart, cupcakes of andere lekkernijen niet direct willen opeten, dan zal ik je instructies geven waarmee je je kunstwerk nog tot 3 maanden kunt bewaren.

Naast de standaard workshops is het ook mogelijk om bij mij een privéworkshop voor 1 of 2 personen te boeken. Dit is met name geschikt als u bijvoorbeeld een bepaalde techniek wilt leren. Daarnaast wijzigt het aanbod regelmatig, Tuin&Taart is continue bezig met het samenstellen van nieuwe workshopopties.

* Basis taart decoreren: Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze workshop gaan we een taart van 20cm doorsnede vullen (met gele room en jam) en bekleden. De fondant die hiervoor nodig is kleuren we zelf. Daarna maken we decoraties, bijvoorbeeld met uitstekers, waarmee we de taart vervolgens gaan versieren.

Aan het einde van de workshop kun je de taart in een taartdoos mee naar huis nemen. De gemaakte taart is geschikt voor ong. 10-12 personen. De kosten zijn €35 per persoon.

Soms worden er ook thema workshops gegeven, waarbij dan met name de decoratie in de sfeer van het thema (bijv. Valentijnsdag, Moederdag, Pasen, Sinterklaas, Kerst etc). Dit zal in de planning vermeld worden.

Ingeplande data:
- diverse data vrij in te plannen. Dit kan op weekdagen in de avonduren, op woensdagochtend en op zaterdag.

* Cupcakes decoreren: Tijdens deze workshop, geschikt voor beginners en gevorderden, gaan we gedurende ong. 2 uur 6 cupcakes decoreren. De fondant die hiervoor nodig is kleuren we zelf. Daarna maken we decoraties, waarmee we de cupcakes vervolgens gaan versieren.

Aan het einde van de workshop neem je de cupcakes in een doosje mee naar huis, om daar de kunstwerken te laten zien (en op te eten natuurlijk!). De kosten zijn €30 per persoon.

Soms worden er ook thema workshops gegeven, waarbij dan met name de decoratie in de sfeer van het thema (bijv. Valentijnsdag, Moederdag, Pasen, Sinterklaas, Kerst etc). Dit zal in de planning vermeld worden.

Ingeplande data:
- diverse data vrij in te plannen. Dit kan op weekdagen in de avonduren, op woensdagochtend en op zaterdag.

*  Het grote boek van Sinterklaas: Tijdens deze langere workshop, die ongeveer 3,5 uur duurt gaan we een taart van  vullen (met gele room en jam), in de vorm van het boek snijden en bekleden, zodat het eruit komt te zien als het grote boek van Sinterklaas. Daarna gaan we een puzzelplaatje maken om de taart mee te versieren. Aan het einde van de workshop kun je de taart in een taartdoos mee naar huis nemen. De gemaakte taart is geschikt voor ong. 8 personen. De kosten zijn €40 per persoon.

Het grote Boek van Sinterklaas

Ingeplande data:
 diverse data vrij in te plannen. Dit kan op weekdagen in de avonduren, op woensdagochtend en op zaterdag.

*  Taart met puzzelplaatje: Tijdens deze langere workshop, die ongeveer 3,5 uur duurt gaan we een taart van 20cm doorsnede vullen (met gele room en jam) en bekleden. De fondant die hiervoor nodig is kleuren we zelf. Daarna gaan we een puzzelplaatje maken om de taart mee te versieren. Ik heb verschillende voorbeelden van leuke afbeeldingen (ook evt. in thema Blond, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Valentijn etc. die te gebruiken zijn. Maar als je zelf een leuke kleurplaat hebt (niet te ingewikkeld) kun je die ook gebruiken.  Stuur van te voren mij een mail met de afbeelding ter controle en neem –bij goedkeuring- de kleurplaat in drievoud mee.

Aan het einde van de workshop kun je de taart in een taartdoos mee naar huis nemen. De gemaakte taart is geschikt voor ong. 10-12 personen. De kosten zijn €45 per persoon.

Ingeplande data:
- diverse data vrij in te plannen. Dit kan op weekdagen in de avonduren, op woensdagochtend en op zaterdag.

* Kerstbaltaart: Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en duurt ongeveer 2,5-3 uur. Tijdens deze workshop gaan we een boltaart van 20cm vullen met gele room en jam en daarna bekleden. De fondant die hiervoor nodig is, kleuren we zelf. Daarna gaan we de taart versieren zodat deze er als een (halve) kerstbal uit komt te zien, bijvoorbeeld met pareltjes, maar ook glanssprays en glanspoeders kunnen gebruikt worden. De taart maken we op een mooi onderbord zodat u deze mooi kunt presenteren.De gemaakte taart is geschikt voor 10-12 personen. Indien u de taart niet direct gegeten zal worden geef ik u instructies mee hoe u de taart kunt bewaren. De kosten voor deze workshop zijn €40 per persoon.

* Boltaart PiP stijl: Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze workshop gaan we een boltaart van 20cm doorsnede vullen (met gele room en jam) en bekleden. De fondant die hiervoor nodig is kleuren we zelf. Daarna maken we decoraties geheel in de bekende Pip stijl, bijvoorbeeld met bloemetjes, vogels en vlinders, waarmee we de taart vervolgens gaan versieren.

Aan het einde van de workshop kun je de taart in een taartdoos mee naar huis nemen. De gemaakte taart is geschikt voor ong. 10-12 personen. De kosten zijn €35 per persoon.

Ingeplande data:
- diverse data vrij in te plannen. Dit kan op weekdagen in de avonduren, op woensdagochtend en op zaterdag.

* Handtas taart: Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en duurt 2,5 uur. Tijdens deze workshop gaan we een halve taart  van 20 cm omtoveren tot een heuse handtas.

De taart wordt in vorm gesneden, gevuld (met gele room en jam) en bekleed. De fondant die hiervoor nodig is kleuren we zelf. Vervolgens gaan we de taart dusdanig decoreren dat het als een echte tas uit gaat zien.

Aan het einde van de workshop kun je de taart in een taartdoos mee naar huis nemen. De gemaakte taart is geschikt voor ong. 6 personen. De kosten zijn €35 per persoon.

Ingeplande data:
- diverse data vrij in te plannen. Dit kan op weekdagen in de avonduren, op woensdagochtend en op zaterdag.

* Valentijnstaart:  Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze workshop gaan we een leuke hartvormige  taart vullen met aardbeienjam en vanillecreme en bekleden met rode fondant. Vervolgens gaan we de taart versieren…

Valentijnstaart

Aan het einde van de workshop neem je de taart in een taartdoos mee, zodat jij op Valentijnsdag jouw Valentijn met deze lekkernij kunt verrassen! Deze workshop kost €30 per persoon.

Ingeplande data:
– woensdag 13 februari van 9-11:30. Bovendien vrij in te plannen op weekdagen in de avonduren, woensdagochtend en zaterdag.

* Ouder-Kind workshop:

Deze workshop is voor een volwassene samen met een kind (vanaf ong. 8 jaar tot en met 17 jaar). Niet alleen ouder-kind, maar ook Grootouder-kleinkind, buurman/vrouw – buurmeisje/jongen, Oom/tante met een neef of nichtje etc. etc. Gedurende ongeveer 2,5 uur gaan we samen een stapeltaart maken. De volwassene krijgt een taart van 20 cm. Het kind krijgt een taart van 15 cm. Ik heb die taarten al gevuld en afgesmeerd, waardoor we meteen met het belangrijkste kunnen beginnen, het decoreren… Als de taarten bekleed zijn, gaan we de taarten stapelen waarna u samen de stapeltaart gaat decoreren. U gaat dus naar huis met een leuke taart die u samen gemaakt heeft.

Mocht u een tweede kind mee willen nemen, dan krijgt dit kind een taartje van 10 cm, die we dan als derde laag op de taart kunnen zetten!

Aan het einde van de workshop kun je de taart in een taartdoos (alleen een bodem) mee naar huis nemen. De gemaakte taart is geschikt voor ong. 16 personen (voor 18 personen bij een drielaagstaart). De kosten zijn €55 per duo, voor een evt. tweede kind komt er €15 bij.

Ingeplande data:
- diverse data vrij in te plannen. Dit kan op woensdagmiddag en op  zaterdag. In vakantieperiodes eventueel ook op andere dagen mogelijk.

Wilt u niet zelf aan de slag, maar liever een taart bij mij bestellen? Dat kan, de mogelijkheden daarvoor vindt u hier…

Comments are closed.