Black velvet…

Een veelgebruikt recept voor cupcakes is de red velvet cupcake. Ik heb op een site een variant op het ‘echte’ recept gevonden met gesmolten chocolade. Helaas was ik niet op aan het letten bij het afwegen van de ingrediënten en heb ik een dubbele hoeveelheid chocolade gesmolten. Ik kwam daar pas achter toen ik het al bij de rest van het beslag deed, dus ja, wat doe je dan… Gewoon doorgaan dus… Dan maar dubbel zo veel chocolade 🙂 . Gelukkig lijkt de smaak er niet negatief door beinvloed te zijn (tenzij je niet van chocolade houdt)… Maar in plaats van red velvet, wordt het daardoor natuurlijk wel een black velvet cupcake…

De toef heb ik kleiner gehouden dan bij andere toeven. Deze ziet er van boven meer als een roosje uit. Dat vond ik wel leuk uitzien.

Daarnaast heb ik wat cupcakes om uit te proberen gemaakt… In plaats van een toef of fondant afdekking met zelfgemaakt glazuur. Erg kleurrijk resultaat. Al is mijn kleur geel duidelijk nog niet de kleur die ik voor ogen had… het zou eigenlijk licht citroen geel moeten zijn, maar dit lijkt wel oranje…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.