Het nieuwe jaar…

Op Oudjaarsavond kregen we vrienden op bezoek, die ik natuurlijk ook wilde imponeren met mijn nieuwe hobby. In een van de uitgaves van het tijdschrift MJAM Taart stond een donkere taart met een klok, waarop het bijna 12 uur was.

Die wilde ik ook maken. Ik had zelfs een planning gemaakt: het bakken van de biscuit, het kleuren van de fondant etc. Maar het ging al mis bij het kleuren. Het is bekend (bij mensen die hier mee werken) dat marsepein makkelijker kleurt dan fondant, maar ikzelf vind marsepein niet zo lekker.

Dus ik vol overgave aan de gang om mijn fondant diep donker blauw te krijgen. Omdat dit eigenlijk de eerste keer was dat ik witte fondant ging kleuren, ik had altijd voorgekleurde fondant gebruikt, wist ik niet hoeveel kleur ik erin moest doen om de gewenste kleur te behalen. Al met al was ik natuurlijk vrij lang bezig om alles doorgekneed te krijgen en nog steeds was het niet de juiste kleur. Toen ik tussendoor ook nog eens per ongeluk de violet kleurstof gebruikte in plaats van de marineblauwe, ging het natuurlijk helemaal mis.

Ik wilde de taart toch diezelfde avond nog afmaken, dus begon ik te bekleden. Moe, de fondant al wat uitgedroogd… Resultaat –> alles scheurde en uiteindelijk heb ik de fondant in de prullenbak gegooid… Vol goede moed maar een nieuwe kleur gepakt (zeker geen donkerblauw meer). Ook hier ging het echter met het bekleden niet helemaal goed, maar dat heb ik redelijk weten te corrigeren. Het is alleen niet de door mij zo gewenste klok geworden (daar had ik ondertussen helemaal geen zin meer in).

Onze vrienden zagen in ieder geval niet, dat het niet helemaal geworden was, wat het had moeten zijn. Is dat niet meestal het geval?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.