Het is lente…

Een van de fijnste momenten van het jaar vind ik het moment waarop ik zie dat de tuin weer begint te bloeien.

Een paar weken geleden zag ik al sneeuwklokjes en ook de krokussen hebben al weer gebloeid. Natuurlijk heb ik met de Helleborus een echte winterbloeier in de tuin staan, maar vanmiddag viel de zon op een van de bloemen en kreeg ik spontaan een vrolijk gevoel.

Ik ben daarom met mijn fototoestel de tuin ingetrokken (beetje overdreven, zo groot is het ook weer niet) om een paar mooie bloemen op de foto te zetten.

Ik kijk in ieder geval alweer uit naar de tijd dat ik met mijn bakje de tuin in kan gaan om verse frambozen, bramen, kruisbessen, pruimen, bosbessen, rode bessen en aardbeien te gaan plukken. Misschien word ik deze zomer wel verrast met een plotselinge kiwi, want die plant lijkt voor het eerst goed aan het groeien te zijn. De cirkel is natuurlijk voor mijn gevoel compleet als ik met het fruit uit eigen tuin een taart kan maken. Ik vind het nu ook al geweldig om spullen uit mijn tuin te gebruiken om te koken. De eerste bieslook is inmiddels alweer afgeknipt…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.